Jag utmanar mig själv:

Att göra en top 20 lista över mina favoritlåtar med Kaizers. Ojojoj.. Får se om detta kommer gå. Just nu känns det omöjligt. Jag ska iaf sätta mig ner, lyssna igenom alla kaizerlåtar och betygsätta dem mellan 1 och 5. Haha det lär bli väldigt många 5.or.

Det er kald november på grenså til desember

Igår öppnades Fabriken bar och jag åkte dit med Martin för att kolla läget. Det var otroligt mycket folk där inne, men att det skulle vara 20-års åldersgräns syntes inte. Majoriteten av personerna där inne var under 20. Inte för att jag har nåt emot det, bara påpekar;)

Nu ska jag ner och fika med familjen, glögg, lussekatter och pepparkakor står på schemat.. Mums!

Första advent


Nu är första ljuset tänt, hoppas ni får en trevlig 1.a advent!

Fest

Det är vad jag valde igår. Jag hade riktigt roligt! Tack alla som var med och förgyllde min kväll..

Innan jag gick ut såg jag dock det roligaste på år och dar.. Beatleshysteri i Idol! Haha.. Johan Palm sjunger mot en tjej i publiken och hon goes MAD! Stackars flicka.. Det är tur att Johan åkte ut igår. Nu är våra unga förvillade flickor räddade!

Nu ska jag sätta mig och mysa med en bok ur serien Wheel of time och sen vankas Karlssons frestelse! Mums.

Fest vs Mys

Den stora frågan på fredagar, fest eller myskväll?

Just nu lutar jag nog mer åt festhållet. För mysalternativet innebär att jag måste spendera en kväll med usla tv-program eller filmer som jag sett 1000 gånger. Får fundera på detta.. Vad ska ni göra denna fredagkväll?

Veterinärbesök

Jag var precis med Molly hos veterinären för att ta en spruta mot något som kallades kennelsnuva. Livrädd var stackaren och nu är hennes största hatobjekt, matte, som var så dum och tog med henne till den hemska doktorn med sprutan. Det är tur att hon inte är långsint..

Har även försökt testa på att mobilblogga men det fungerar inte. Om det är någon som vet hur man gör för att blogga med en Sony Ericsson C902, så är du välkommen att berätta det för mig.

Mr. 170

Slapp av me komme snart igjen
Du vett me får tilstrekkelig med stipend
Nå går eg inn som frivillig soldat
Når eg går ut har eg blitt far

Det var kveld og det blei dag og kveld igjen
Eg skreiv brev på brev men eg fekk aldri brev igjen
Et halvt år med skudd og åpne sår
Et halvt år. Herre Gud, tiå går så seint

Takk Gud for sanitetens personal
For de syr samen rekrutt og general
Dagen kom, eg venta på signal
Eg fekk min siste ordre i frå høgaste befal og han skreik

170 gå å sjå om det er klart
Nei general, la meg få sleppa general
Det er lett for deg å senda inn en frivillig soldat
men kven skal ta seg av min hustru og mitt barn?

170 er det klart, er det klart?
170 me vente på et svar!


Underbar text, Underbar låt, Underbart band.. Vad mer kan jag säga?

Enden av november

Införskaffade mig en chokladkalender idag, ett absolut måste varje år. Älskar traditioner och jag blir aldrig för gammal;)


Börjar bli dags att tänka på refrängen här hemma.. Jag bara måste flytta härifrån snart. Märker mer och mer hur mycker vi går på varandras tår här hemma och nyss när jag nämnde för mamma om mina och Majkens planer för sommaren sa hon: "Ska du inte göra något med ditt liv mer än att gå på tusentals konserter. Vill du inte skaffa ett bra arbete och flytta istället?"

Haha, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag försökte förklara för henne att jag förgyller mitt liv genom att göra saker jag älskar att göra, och Kaizers har en stor del i det. Sen sa jag att jag flyttar så fort jag gjort klart mina studier (för jag har inte tid med mer arbete än mitt deltidsarbete på Willys och det finns knappt inget bättre heller). Därför kära mamma får du stå ut med mig tills efter sommaren då jag flyttar till Oslo. Hoppas du kan stå ut så länge;)

Nu ska jag se på Medium.

Retsamma Geir

Pratar med Kristina om hennes resa till Berlin förra helgen och Kaizerskonserten. Haha, snakka om härliga detaljer:) Hon skulle ringa mig under Dieter Meyer men så började det hoppa i högtalaren på grund av det, och då säger Geir till henne "No one would´ve answered anyway.." Haha! Kan man annat än älska Geir?

Och tydligen är han inte lika kung på att dansa utanför scen som på,. Hehe, Majken i sommar är det du och jag som lär honom våra moves;)  

Som sagt, han är iallafall kung på dans on stage, haha!

Once upon a time




Två filurer började klinka på ett par gitarrer och resten är historia..

Top 5!

Majken frågade mig tidigare idag, eller igår kanske jag borde säga, vilken bild med Kaizers jag tyckte bäst om som finns på DMA (kaizersida). Jag kunde ju inte göra det lätt för mig. Inte när det gäller något sånt här. Så jag sökte sida upp och sida ner och fastnade för ca 1000 bilder, haha! Jag sparade dessa i en speciell mapp och sen raderade jag smärtsamt bort bild efter bild tills det bara fanns 5 kvar. Kan lova att de sista 10 jag var tvungen att ta bort sved ordentligt.. Här kommer iallafall min top 5:

Nummer 5:


nummer 4:


Nummer 3:


Nummer 2:


Och nu till nummer 1!


Så, varsågod Majken, kanske lite mer än vad du bad om, haha.. Men hoppas du fick svaret du sökte;)

The answer

Nu kan jag berätta att det var till Majken jag skickade min tidiga julklapp och att den bestod av en dvd från vår magiska Nalenkonsert. Här är hennes reaktion och jag kan bara säga att jag är överlycklig att hon tyckte om den. (inte för att jag direkt tvivlade på att hon skulle göra det, det är ju Kaizers vi pratar om;))

Levererat!

Det verkar som min tidiga julklapp kommit fram:) Nu väntar jag bara med spänning på att få höra om vad hon tycker om den.. nyfiken!

Och all snö har gått bort under natten till min förskräckelse! Inte ens slask finns det kvar (vilket dock är skönt). Men jag vill ju ha en vinter med snö för en gångs skull.. Har dessvärre hört att det ska bli den varmaste vintern på många år, men de säger de ju jämt om somrarna också. Bara vänta och hoppas!

Nu ska ja göra iordning några mackor, lite te och sätta mig framför tv.n för att se Bonde söker fru.

Löning

Lön=Kaizersommar
Nästan hälften lägger jag undan till kaizerturnén sommaren -09 som jag och Majken ska göra. Åh vad jag längtar!

Og når han veiver med sin stav
ut imot folkehav
ja då synger de shalala
då synger de shalala

Var är Arne Weise?!

Som sagt jag börjar få riktiga julkänslor.. Så därför letade jag upp det här klippet från Svensson svensson, där de firar jul. Haha jag tycker det är underbart! Och jag måste nog säga att jag är ganska lik Gustav vid juletider. Altting måste vara som det alltid har varit..

Här vankas jul


Julpynt och snö. Är det inte vackert? Jag har extrem julkänsla nu.

Allmänt tjat.

Så var ännu en dag till ända. Var precis ute med Molly och var bara tvungen att ta ett kort på sötnöten. Dock är hon otroligt svår att fånga på bild då hon nästan aldrig kan sitta still och posa för kameran, haha. Jag har inte den bästa kameran så om objektet inte står still blir det bara en suddig massa av allt.. Så precis innan vi gick in tvingade jag henne att sitta stilla för att ta en bild. Ser nästan ut som hon frågar mig om hon inte får komma in, hehe stackars liten som blir utsatt för sin mattes envishet.

Och nu är min lilla present/julklapp äntligen ivägskickad! Får hoppas den kommer fram och är i gott skick när den gör det.. Och så håller jag tummarna för att den som får den blir glad. Såhär vackert inslaget blev det (är faktiskt lite stolt då mina paket annars brukar se ut som ett världskrig):

Wheel of time

Min dator är världens segaste för tillfället så därför har det inte blivit några uppdateringar här idag. Tänkte dock bara sticka in näsan och skriva ett par rader så att ni ser att jag lever. Har hela dagen bara njutit av att få vara inne i värmen och blicka ut över vårt nyvita landskap. Har ägnat mig åt att sitta och läsa min absoluta favoritbokserie Wheel of time medan jag i bakgrunden har låg Kaizermusik spelandes. Kan man ha det mysigare en sån här dag?



SöndagsTV

Har precis sett klart på Mumien 3 tillsammans med mina föräldrar. Den var faktiskt riktigt bra.. Dock är det synd att de bytt ut kvinnan som spelar Evelyn. Men allt som allt var det en riktigt underhållande och välgjord film. En värdig uppföljare, vilket är ett otroligt gott betyg då jag inte brukar gilla uppföljare.

Nu ska jag se "Jekyll" på ettan, en modernisering av Dr. Jekyll & Mr. Hyde. Det är idag det femte avsnittet av 6. Jag tyckte i början att den var riktigt bra men börjar mer och mer tvivla. Lär inte kunna säga exakt vad jag tycker förrns nästa vecka då jag får se slutet.

Konzertjunkie.de

En sida som jag besöker väldigt ofta och älskar är Susis sida om Kaizers. Hon firade i fredags sin 100.e konsert och fick då komma upp på scenen och sitta på en av kaizers tunnor under "Enden av november". Avund!
Hon återberättar alltid konserterna på ett sånt sätt att man nästan känner att man var där själv. Tack för en underbar sida Susi och alla ni andra som läser det här och gillar Kaizers, besök hennes sida!

Ett litet citat från Janove angående kameror på konserter:
"We have strict rules there! We... love it!"

Söndagspyssel

Håller för tillfället på att pyssla i photoshop. Är inte speciellt duktig men det kan ju vara roligt ibland iaf.. Tror dock att anledningen till att jag inte blir bättre är att jag inte har tålamod så det räcker. Haha, får se hur länge jag orkar bråka med PS idag.

Är även klar med en liten present som jag trixat ihop under de senaste veckorna. Ska försöka få iväg den imorgon. Aja nu ska jag återvända till mitt pyssel.. Skriver kanske senare.

My mistake!

Måste först och främst rätta mig från igår. Då jag tackade Majken för hennes arbete med min nya bloggdesign råkade jag skriva fel adress till hennes blogg. Jag har ändrat det inlägget men för att vara övertydlig skriver jag det här med. Vilket inte skadar då hon har en otroligt bra och läsvärd blogg. Gå dit och se för er själva.. Majkenhenaesjohansson.blogg.se

Annars tänkte jag bara säga godnatt och varna alla för filmen Misary. Jag har sett den 3 gånger nu, trots att jag lovat mig själv efter varje gång att aldrig se den igen. Så nu säger jag det igen, svart på vitt, med er som vittnen: Jag ska Aldrig mer se den. Gonatt!

Update - Halloween

Jag har ju helt glömt bort att lägga upp bilder från det här årets Halloweenfest. Men som man brukar säga, bättre sent än aldrig.

Hevnervals

Som jag lovade igår skulle jag dränka mina sorger, och det gjorde jag med råge. Det var en riktigt rolig kväll med underbara människor. Och för andra gången den här veckan ska ni få en bild av mig, det är ett nytt rekord! Såhär såg jag ut under gårdagens festligheter:

Kryss fingrer og heng kors i halsen
Fold dine hender hvis du trur de har
meir makt enn denne valsen

Ett litet klipp från dansgolvet på Harrys. Haha, skratta eller gråt gott folk!

Ny bloggdesign!

Jag älskar älskar ÄLSKAR min nya bloggdesign.. Den är helt underbar! Tack Ricochet och Majken som gjort den åt mig! Ni hittar till deras bloggar via dessa adresser: Ricochet.blogg.se och Majkenhenaesjohansson.blogg.se. Jag måste sova nu så detta inte blir ett fylleinlägg;P Godnatt.

Friday, and I´m in love

Ja då var vi framme vid ännu en fredag. Sitter just nu o lyssnar på Kaizers o tänker på alla lyckliga människor som får se dem ikväll i Berlin.. Kan inte beskriva hur gärna jag skulle vilja vara där!

Jag ska därför dränka mina sorger i alkohol. Haha nedå skämt åsido, men det blir iallafall utgång på Harrys med Ida och Manju.

Btw ni som ska kolla på Idol ikväll, glöm inte öronpropparna;) Ha de gott!

Torsdag 20/11



Evig pint (ackustisk)

Finns det någonting som får mig att få så mycket gåshud som den här ackustiska versionen av evig pint? Inte mycket iallafall, inte ens vårt uff så kalla vinterklimat. Jag skulle aldrig kunna välja en favoritlåt med Kaizers, men just nu förgyller den här låten min tillvaro till max. Ler ända upp till hårfästet när den spelas..

Måndag 17/11

Eg får aldri tilbake alt det som var
Det blei som du fortalte
Alt blei som du sa
Nå ser du meg aldri igjen
og du var aldri min
men eg er for alltid din

Som ni alla säkert vet vid det här laget blir det en "Kaizertour" i sommar och jag har bestämt mig för att införskaffa mig en liten vän som ska hjälpa mig att mer än minnas den. Efter mycket övervägande har jag kommit fram till att min nya vän heter Sony DCR-DVD115. Det får bli den då den är i min prisklass och spelar in 5.1 ljud.. För det är ju ändå ljudet som är värt mest!

Å Sonny, du er min egen Sonny
(Försök ignorera att det står Nikon på Terjes kamera, haha)

Söndag 16/11

Han strakk ut ei hjelpende hånd
Lekte Gud, sa at evig liv var tatt hånd om

Jag höll på att ha ihjäl min dator. Jag hade endast 52mb minne kvar på datorn, några dagar till och den hade kraschat. Nu har jag funnit svaret till varför min dator har varit så seg. Så idag har jag roat mig med att diskrensa, defragmentera och omformatera min kära dator. Den är som ny, wips va fort allt går nu:) Dock förstörde den mina omkonverterade filer från nalenkonserten. Det var allt bra tur att jag sparade dubbelt;P

Älskar den här bilden.. Känns som att här börjar historien om Kaizers. 

Torsdag 13/11

Det är extremt stora planer gjorda för sommaren. Jag och Majken ska se så många Kaizerskonserter som möjligt, helst alla. Kommer ju bero på hur många spelningar de gör.. Har dock ordnat mig ett "Kaizersommar-konto" där jag ska spara varenda krona jag får till övers. Längtar något sjukt!

Abstinenser har gjort meg gal, har gjort meg gal før
Så, kom igjen, abstinenser, kom og ta meg hvis du tør

Tisdag 11/11

 

  
Panik! Det var vad jag kände när jag kom fram till Stockholm vid halv 7. "Nu kommer det vara milslång kö in till Nalen". Men så var inte fallet, och jag var både lättad och bekymrad.. Var är alla Kaizerfans? Snart kom Majken och så fort dörrarna öppnades slank vi in, slängde av oss våra jackor och sprang som galningar till scenen.. Vart vi hamnade? Längst fram mellan Janove och Terje:)

Vid 21 började Mintzkov spela och jag kan varken säga bu eller bä.. Inte min smak, men de gjorde inte bort sig. Medan de spelade kom Geir ut och kollade vid sidan av och jag blev helt till mig.. Haha, förde meddelandet vidare till Majken som förde de vidare till de bredvid henne. Snart stod nog hela Nalen och kollade på Geir (för det gick ju inte slita sig;)).

Sedan var det dags för Kaizers och även den här konserten var magisk! Janove stage-diva under Djevelens orkester, Terje delade ut öl och flirtade med Majken under Maestro, Janove frågade mig med gester om jag tyckte det var bra eller dåligt och log sitt vackraste leende under KPK, Janove och Terje kysstes som vanligt under Naade.. En konsert full med lek och publikkontakt.. en kaizerskonsert;)

Kaizers Orchestra, Sthlm, Nalen - På ditt skift & Fra sjoför til passasjer

Kaizers Orchestra, Sthlm, Nalen - Katastrofen

Efteråt stannade vi kvar vid scenen för att Majken ville få tag på en tunna, och under tiden hittade jag en utav Runes trumpinnar på scen. Dock fick jag slåss för den mot en otrolig jätte till man.. Tur att kaizers "ljudkille" stod på min sida och fick mannen att ge upp sina försök att ta den ifrån mig. Tillbaka till det väsentliga, Majken fick sin tunna! :)

Lite senare när vi väl kommit ut från Nalen och stod och väntade på att Majken och hennes tunna skulle få en taxi, såg jag Geir gå mot bussen. Jag blir än en gång helt till mig, säger till Majken och så springer vi dit för att få oss ett par bilder med honom. Han pratade med Majken på norsk, förstod inte allt, men tror det mesta handlade om hur det kom sig;P hehe.. Helt plötsligt överraskar han oss med o fråga om vi ska med på efterfest! Jag trodde jag skulle svimma,. Dock kunde varken Majken eller jag, men vi blev tillfrågade och bara det gör att jag är i himlen (säkerligen hon også)!!


Inte många minuter senare kommer Janove ut och vi springer även honom till mötes. Jag, utan att tänka, öppnar mina armar och får världens härligaste kram:) Sen tar vi kort och står och pratar riktigt länge.. Vi pratade om allt från hur vi tyckte om konserten, varför de aldrig spelar d-dagen till deras planer för framtiden. Och helt ur det blå frågar han oss vad vi ska göra nu! Ehwm.. åka hem? säger vi. Och han frågar om vi vill med och ta ett par öl med honom runt hörnet!! Asså om jag inte var i himlen redan så kom jag dit nu, och jag lovar, jag har inte kommit ner än..! haha. Både Janove & Geir(helt oberoende av varandra) frågar oss om vi vill med på efterfest. Jag kan inte beskriva i ord vad jag känner inför detta..


Ja bilden på mig o Janove är suddig(jag skyller på min dumma kameramobil). Men Majken och Janove blev iaf "dritsöta" på den här bilden:)

Till sist var det Terjes tur att komma ut och vi tog givetvis kort med honom också.. Dock pratade vi inte speciellt mycket med honom, och någon sekund senare var Majken bortsprungen. Utan efterfest men lyckligast i världen tog jag mig till bilen med syster o Daniel i släptåg och körde hela vägen hem. På grund av mitt lyckorus över kvällens händelser gick tiden riktigt snabbt och snart var vi alla hemma i våra sängar..


Måste tacka Majken för en underbar kväll! Tror inte den hade blivit så magisk som den blev utan ditt sällskap.. Vi får se till att göra slag i våra planer för sommaren 2009! Det får inte rinna ut i sanden..
(Alla bilder från konserten är tagna av Majken, utom kortet där Terje slår på tunnan som Kristina har tagit)

Fredag 7/11

Jag ska om några timmar vara ute på vägen tillsammans med syster och hennes pojkvän för att åka till Stockholm, Nalen, Kaizers:D Som jag sa igår har jag knappt kunnat sova alls inatt.. Vad jag vet just nu så ska vi åka ungefär klockan 4, så jag kommer vara en aning stressad. Vill ju ha en bra plats idag! Visst jag stod inte direkt fel inne på sentrum scene heller, hade bara 3 personer framför mig fram till stängslet. Jag var bara tvungen att stå precis framför Janove, annars fanns det plats vid stängslet lite längre ut på kanterna när jag kom in. Jag är en aning envis^^

Hittade en intervju från tysk TV med Janove, tänkte att ni skulle få ta del av den, men den verkar inte fungera.. Ni får helt enkelt gå in på kaizers.no och gå genom deras länk om ni vill se. Haha jag älskar hans svar.. "That´s the problem, if you ask me.. And you did" Jag kan inte sluta le idag.. Iiih! Känner på mig att konserten idag kommer bli nånting extra..
Nu ska jag fortsätta kolla på Viva la Vega och sen är det dags att se konserten från Köln, måste ju tagga upp mig:) Inte för att det direkt behövs mer.. Ha-ha!
(Ord på norska) How to say that this band sucks?
Janove -"De lukte drit" Haha!

Torsdag 6/11

Har inte uppdaterat här på ett tag, men jag väntar på min design fortfarande som ska ge mig den inspirationen jag så desperat behöver i min alltför gråa vardag. Bloggen är lite väl svart just nu, dock har den ju väldigt vackra bilder:)

Tänkte bara titta in och meddela att jag imorgon åker till vår kära huvudstad Stockholm för att än en gång i år se Kaizers. Ja mina nära och kära har redan poängterat att jag lagt en otrolig summa på mitt absoluta favoritband detta året, men är man besatt så är man.. Åh jag är så lycklig att allt löste sig till slut, för några timmar sen trodde jag att jag skulle få spendera morgondagen med att slå huvudet mot väggen i vemod. Haha, som tur var blev det inte så(både för mig o väggen;)) Ahhh! Jag kommer inte kunna somna nu, är alldeles för uppspelt:)

Hoppas jag träffar alla trevliga människor jag pratat med över internet som jag vet ska dit imorgon. Vi ska rocka som aldrig förr! Vi måste visa Kaizers att Sverige är ett ställe att lita på så att vi nästa gång kan få en 80-20%-lista också;)

RSS 2.0