Makeup for men

Som rubriken säger så sminkade vi på män idag. Och inte vilken sminkning som helst utan catwalk. Haha, det var otroligt roligt att spöka ut dem små livrädda killarna. Men de var så duktiga så och grät nästan inte alls.
Såhär fin blev min modell:

Det bästa med sminkning på män är att man slipper vara alltför noga med detaljer. Dock stör jag mig lite på att de svarta linjerna inte är spikraka men det är dessvärre lite tidskrävande. Tid som vi inte har tyvärr..

Nu ska jag ladda för delprov i egen trendsminkning imorgon samt hemresa. Hur fort har inte den här veckan gått? Får smått panik! Men på lördag ska jag göra fotografering och så har jag även fixat en modell till slutfotograferingen så pusselbitarna börjar ramla på plats. Härligt!

Danmark man dark

Efter skolan idag så åkte jag, Linnea och Monica in till Falun för att undervisa eleverna på en frisörskola hur man använder vårat smink. Monica sminkade en scenmakeup på mig och sen gjorde jag en sotning på henne, allt medan Linnea tydligt förklarade hur vi gjorde och vad dem skulle tänka på.

Det var riktigt roligt och man kände sig faktiskt lite extra proffsig när man fick tillfälle att inför publik visa vad man går för. Sen är det ju inte fyskam att man går därifrån och är en hårprodukt rikare. Längtar tills man börjar jobba och byter gratisvaror mot pengar, men tills dess duger detta mycket gott som lön!

Finishsprayen fick jag efter modevisningen senast i Falun och idag blev det en produkt som ska skydda håret när man plattar det. Härligt!

Bara för jag är på supergott humör idag efter roliga aktiviteter och soligt väder så får ni här en riktigt bra låt!
Danmark man dark - Nephew


For man må vælge selv, men ikke sig' fra
Nej, man skal vælge frit imellem pest eller kolera

Haha, skön text!


Modevisning

Idag kopierade vi en modevisningssminkning. Den jag valde var en aning maffig. Något extrem sotning skulle man kanske kunna uttrycka den som. Fast ändå inte, haha. Se för er själva.


Den gör sig nog bättre på scen än i vardagligt bruk, hehe. Men måste säga att den är riktigt häftig.

Back on track

Tillbaka i Borlänge igen, men den här gången blir det bara en kortis. På fredag åker jag hem till Motala igen. Sjukt att tisdagen snart är över, jag som har sån måndagskänsla i kroppen idag!

Eftersom min kära modell avbokade igår när jag satt på tåget fick jag sminka mig själv idag igen. Blä! Resultatet blev sisådär och bilden på sminkningen blev ännu sämre, skitkamera! Dock får ni se den ändå för jag är så snäll.

Lite twiggy-inspirerad. Men det syns ju knappt då bilden är så suddig. Aja nu ska jag fortsätta med mina läxor.

Åhlenspraktik

Då var man hemma i kära Motala en sväng äntligen. Det är så härligt! Dock har jag väl mest fått ägna mig åt tvätt, disk och annat matnyttigt. Och helst skulle jag göra en fotografering idag men det ser ut som om jag inte får tag på en fotograf. Fan!

I torsdagskväll innan jag åkte hem praktiserade jag och några fler utav flickorna på Åhlens inne på kupolen från 18-22. Främst var det dock småflickor som kom och ville bli sminkade men det var roligt ändå.

En liten söt bild på oss flickor, redo och glada. Illa att jag själv syns i spegeln, hehe!

Vi fick ett litet småplock utav varor som tack för hjälpen. Det piggar ju alltid upp, tack tack! :)

Nehe nu ska jag ut på fotografjakt!

Melodifestival vs musikvideo

De senaste dagarna har vi pysslat med riktigt roliga ämnen i skolan. Nämligen melodifestival och musikvideo-sminkningar. Det innebär mest att man får ta i mycket mer. I en musikvideo kan du ju egentligen göra vad du vill, du måste bara tänka på att det ska matcha musikstilen och artisten.
Geraldine demade lite snabbt på Josefine inför melodifestivalsminkningarna. Min sminkning kom inte att skilja sig alltför mycket i färgval och utförande. Lite komiskt när jag ändå hade planerat och gjort sminkkort dagen innan.

Det är synd att man inte ser shimret på mina bilder. Skuggorna är så mycket snyggare irl, tro mig!

Idag var det musikvideo som gällde och jag stod utan modell, vilket ledde till att jag fick sminka mig själv. Jag valde att kopiera en sminkning från Rihannas musikvideo Hard. Och såhär blev resultatet;

Det är så otroligt mycket svårare att sminka på sig själv! Tur att det inte syns på bilden hur ostadiga mina konturer blev. Men annars är sminkningen ganska cool, påminner lite om Kiss haha!

Nu ska jag packa och ha mig för mellan 18 och 22 ska jag praktisera på Åhlens. Dagens uppgift blir att sminka kunderna. Trevligt!

Skiss och trix

Sitter och klurar lite på mina fotograferingar och fantasisminkningar som jag måste göra under kursens gång. Det är så otroligt kul men samtidigt ångestframkallande för jag har så sjukt coola bilder i huvudet och den stora frågan är; kommer det se lika coolt ut i verkligheten?

Det lär jag iaf få veta på lördag när det gäller en utav dem. Då ska jag göra en fotografering hemma i kära Motala. Min syster ska ställa upp som frisör och förhoppningsvis ställer Johanna upp som modell. Fotograf är fortfarande osäkert men syster står i och letar. Ska ringa henne senare och se hur det går.

Någon som känner sig träffad som riktigt duktig fotograf får gärna höra av sig;)

Nehe tillbaka till skisserna och sen måste jag få i mig lite mat. Energinivån börjar sjunka.

Nya skor

Idag kunde jag inte hålla mig längre. När Monica drog in mig på Din sko tidigare idag så föll jag pladask för dessa fina. Det var ju inte fy skam att det var rea dessutom!

Åh dem är så fina.

Gårdagens lektion

Snabbmake på 15 min samt lite hårstyling stod på schemat. Jag har kommit fram till att jag är sämst på hår! Men men, den delen sköter ju syster så bra;) Får försöka lära mig lite utav henne kanske.
Här är iaf en liten bild på hur min modell såg ut när jag var klar med henne (det är 15min makeovern + perfekt mun och trebensfransar som jag la dit efteråt).

O så va de kväller igen då

Shit så fort den här dagen gick, eller rättare sagt hela helgen överhuvudtaget! Schvoooosch... Snart är jag hemma i Motala igen. På fredag kommer jag hem på en liten kort visit och sen är det bara 4 veckor kvar efter det. Weird!

Idag har jag iaf hunnit med en massa nyttigheter såsom städning, disk m.m. Senare tog sig Monica och jag oss ut till Borlänge marknad som pågått under hela helgen och kollade runt lite. Tur att jag inte hade med mig pengar för jag blir så frestad att köpa marknadsgodis, hehe. En liten karuselltur kostade vi iaf på oss, fy satan vad kul det var!


Nu ska jag kolla in svt play, pappa sa att jag kunde följa valvakan live där. Måste ju försöka hålla mig någorlunda uppdaterad. Håller tummarna för att Sverige har röstat förnuftigt!

Praktik i globen

Det var som sagt praktik i globen som gällde igår och här kommer lite bilder;

Våran inte alltför glamorösa loge

Vi hade iaf tillgång till denna lilla buffén. Någon lyx ska man väl ha backstage på globen?;)

Monica in action

Jag och Sandra vid våra "stationer".

Våra stationer lite senare under de 5-10 min snabbmakeuperna.

Sista bilden som togs för dagen. Och ja min kamera är ju bara såååå bra!

Söndag

Gårdagen i Stockholm, globen var riktigt rolig. Backstage på globen var dock inte lika glamoröst som man tänkt sig, men en väldigt intressant och lärorik upplevelse. Vi sminkade 15 personer för scenuppträdande och sen blev det restaurangbesök med flickorna. Senare blev det även 5-10 min snabbmakeovers för alla gäster. Snacka om att det var roligt och timmarna bara flög iväg!

Resan hem var en historia för sig. Alla var nog lite övertrötta så det blev väldigt mycket skratt och några extremt konstiga samtalsämnen. När jag väl kom hem vid halv ett slängde jag mig direkt i sängen och hade som plan för idag att bara sova bort dagen. Så blev det dock inte. Straxt innan 10 vaknade jag pigg som aldrig förr och hoppade upp ur sängen.

Nu ska jag ut och njuta av solen så bilder från igår får vänta..

På väg mot storstan med flickorna!

Nu sitter vi alla i bilen på väg ner mot Stockholm peppade men även väldigt trötta! Ser fram emot att få sminka folk hela dagen i globen och senare även gå ut och äta hela gänget. Restaurangbesök är en big deal nuförtiden. Tänk så mycket man uppskattar saker när man är utan det en tid.

Tänkte iaf dela med mig utav mitt sminkresultat från igår när jag ändå har lite dötid över. Ämnet var som jag nämnt tidigare en egen reklambild. Min var för en Lady Gaga parfym(påhittad).
Före:

Efter:

Hatar min kamera! Bildkvalitén är ju under en okej standard. Någon som vill köpa den så att jag kan investera i en bättre? Hehe.

Får se om jag skriver en rad ikväll när vi är påväg hem.

Fredag

Bilder från dagens lektion får vänta då kameran ligger på laddning för tillfället. Den måste ju givetvis vara fulladdad imorgon på turen till Stockholm för praktik i globen. Fan vad kul det kommer att bli! Lever min dröm just nu..

Efter skolan gick Monica och jag till Nousin för att jobba lite på vårat grupparbete och fika. Hon bjöd på otaliga munkar så magen är mer än nöjd just nu. Men det hindrar oss inte från att senare ta en sväng till Burger king och festa till det lite. Det är ju ändå fredag! Kanske även blir ett glas vin senare.. Blev en skvätt över efter förra helgen. Det är vi värda efter den här fullspäckade veckan.

Vi har nu gått mer än halva kursen! Kan inte förstå det.. Om fem veckor är jag färdigutbildad och hemma i Motala igen på heltid. Börjar få lite ångest över allt jag måste hinna med. GAH! Men änsålänge har jag full koll på schemat så det ska gå. All you got to do is have som faith!<3

Reklambild

Dagens lektion gick ut på att kopiera en sminkning ur en reklam. Mitt resultat:

Bilden blev tyvärr ganska mörk och shimret kommer inte fram alls,..

Senare la jag även på perfekt mun och trebensfransar på henne.

Känner iaf att jag bara blir bättre och bättre,.. och det är ju positivt:)

Imorgon är det delprov i att göra en egen reklambild och bestämma produkt, fotoljus, fotofilter och smink själv. Skulle varit mer peppad om inte min modell avbokat för 2 minuter sen. Hur ska jag hitta modell nu?!! Ringde iaf Nousin och bad henne kolla runt. Håller tummarna för att det löser sig.

Black&white

Idag stod det svartvita bilder på schemat. Vi skulle hitta en svartvit bild att kopiera på våra modeller, och då jag och Monica inte lyckades få tag i några fick vi sminka varandra.

Grrr I made Monica look HOT! ;) Likt?

Det var iaf en riktigt rolig uppgift(precis som alla andra) och imorgon ska vi ha ännu en rolig utmaning, nämligen kopiera en reklambild. Och imorgon har vi även fått tag på modeller! Får se om jag lyckas övertala dem om att vara med på bloggen så att ni får se.

Skank-fotografering

Efter skolan idag blev det en liten tur till Falun för att sminka modeller inför en fotografering för klädesmärket Skank.



Vi stannade inte så länge och kollade på själva fotograferingen, men kul var det ändock;) Hoppas jag inte blir stämd nu för att jag la upp de här bilderna, hehe.

Praktik på Max

Idag har jag fått använda min lite mer kreativa hjärnhalva och sminkat små barn till tigrar, fjärilar, clowner och en och annan spiderman etc. Men allra mest sminkade jag nog hjärtan. Det var nämligen så att första timmen var ganska händelselös så Sandra och jag bestämde oss för att sminka varandra. Sandra fick ett litet hjärta på näsan och morrhår och jag fick två hjärtan på vardera kind. Det resulterade i att 99% av alla barn som kom fram ville ha precis likadan sminkning som mig, även pojkarna konstigt nog, hehe!

Sandra in action

En söt liten hund jag målade

Det var en riktigt rolig praktik faktiskt! Barnen blev så ofattbart glada av att få lite färg i ansiktet^^

Imorgon ser jag fram emot ännu en hektisk dag i skolan samt praktik i Falun med klädesmärket Skank som ska fotograferas. Jag börjar förstå att jag valt så otroligt rätt inriktning i livet, för fy satan vad kul det här är! :D<3

Mys

Lördagen ser ut som sådan; Jag liggandes i sängen med datorn på magen och en massa snacks runt omkring mig! Blir Paradise hotel-maraton hela kvällen. Mumma!

Imorgon är det jobb på max som gäller. Då ska jag sminka en massa, förhoppningsvis, glada barn. Berättar imorgon hur det gick.

Utgång i Borlänge

Efter skolan igår gick Monica och jag direkt till systembolaget och köpte på oss varsin vinflaska och öl. Men fötterna rörde oss inte hemåt efter det. Nej, vi gick och satte oss på P&L caféet och tog oss varsin "after school-öl". Härligt att kunna lyxa till det lite ibland!

Bild tagen av Monica Börlin

Efter det var det dags att gå hem och fixa till sig för fest. Och självklart passade vi ju på att träna lite extra på våra sminktekniker och sminkade därför varandra. Det roligaste var att vi gav varandra fria tyglar.
Såhär sminkade jag Monica:

Och såhär fina var vi tillsammans senare på kvällen;) Någon bild enbart på min sminkning existerar inte tyvärr.

Bilder tagna från Monica Börlin


Senare kom även Josefin med sin pojkvän James och vi hade en riktigt trevlig förfest på mitt rum innan det var dags att dra sig ut. Och roligaste på hela kvällen var Monica! Hihi, så full hon blev:) Hoppas hon mår bra nu iaf för hon är iväg och jobbar på max med att sminka barn.

Morgonen  har jag ägnat åt att städa efter dessa lortgrisar från igår och kollat på Idol. Mys! Nu ska jag diska lite och sen kommer Monica hem. Kuljul! Får se vad lördagen bjuder på..

Barnsmink

Idag har vi fått lära oss hur man gör barnmakeuper. Dvs. tigrar, prinsessor, fjärilar, spiderman mm. Anledningen till detta är att vi ska iväg på praktik i helgen och sminka barn på Max här i Borlänge. Och efter idag ser jag verkligen fram emot det för fy tusan vad kul det var! :)

Geraldine demade på oss allihop för att visa några enkla sminkningar. Övre raden från vänster: Nousin som prinsessa, Jag som tiger och Sandra som fjäril. Nedre raden från vänster: Monica som spiderman(Geraldine glömde det viktigaste, nämligen det röda, hehe), Josefin som katt och Linnea som monster.

Jag gjorde Josefin till tiger.

Linnea blev en hund av Sandra.

Monica och Nousin målade varandra till kanin och groda.

Gris, giraff, clown och annat blev också målat men tyvärr har jag inga bilder på det. Som sagt det var riktigt kul det här! Ska googla runt lite senare och hitta inspiration till allt möjligt som barn kan tänkas vilja bli sminkade till så är jag redo på söndag!

Det innebär ju naturligtvis för er som inte vet det redan att jag kommer inte hem till kära Motala imorgon. Hoppas ni klarar er;)

Modevisning i Falun

Igår var det en heldag i Falun som gällde för att sminka modeller inför en modevisning som Frisörcentrum höll i. Vi arbetade konstant från halv 9 till sju och hann knappt med att äta. Totalt fick vi en haltimmes rast straxt efter klockan fem. Då blev det en snabb pizza som var så gudomligt god! Jag hade ju dock kunnat äta vad som helst vid det laget, haha!








Det var en riktigt stressig, lärorik och sjukt rolig upplevelse! Mer av den här varan tack.

Som tack fick vi varsin produkt från frisörcentrum dessutom(som att inte själva upplevelsen var bra nog). Jag fick en finishing spray. Massa tack!:)

Marilyn Monroe

Glamour! Idag var det riktigt roligt att sminka, som alltid. Temat för dagen var Marilyn Monroe och jag tror att alla får upp en bild i huvudet av eyelinermarkerade ögon och perfekt röd mun när jag nämner henne. Om inte, ja då vet ni nu vad det handlar om.

Monicas och min modell valde att inte komma idag så vi fick gå loss på varandra istället. Och shit vad snygga vi blev, hehe!

Med blixt

I dagsljus

Jag, i mitt otroligt dåliga ljus på rummet.

Efter skolan gick Monica och jag till Nushin för att planera inför modevisningen imorgon i Falun. Vi ska ju nämligen sminka modellerna. Själv håller jag i 2 grupper om 5 personer och deras teman är Bohem, softpunk och långhår (med det menades tydligen lite Lady gaga inspirerat). Monica har hand om en grupp på 4 och har temat trend 2000. Det kommer bli så otroligt roligt men stressigt imorgon. Ser verkligen fram emot det!

Hoppas jag lyckas komma ihåg att knäppa lite kort också.

Saknad!


Det här är så bra! Jag saknar Kaizerskonserter något enormt.. Låt 2011 komma fort och bjuda på en mängd sjukt bra konserter! Oslo spektrum lär bli något utöver det vanliga iaf. Och Pilemon Arthur and the dung höjer förväntningarna på nästkommande skiva massvis. Tror och är nästan så kaxig att jag kan säga att jag vet att jag inte lär bli besviken på Kaizers i 2011. Längtar!<3

Nu ska jag ha Paradise Hotel-maraton med chips och dylikt i sängen. Mumma!

Min absoluta favoritplats!

Kan ni gissa vart jag är?

Rätt! På tåget på väg tillbaka mot Borlänge. Och det hade redan hunnit bli försenat med 20 minuter när det till slut kom fram i Motala. Det resulterar dock bara i att jag slipper sitta stilla i Hallsberg i 40 minuter vilket är en bra grej! Nu behöver jag bara sitta här i 20 (enkel matte).

Helgen har varit riktigt lugn och skön. Tog en sväng till Linköping i fredags och hälsade på Oscar & co. Vi gick till Villevalla pub där de hade över 90 olika sorters öl. Dock skulle jag ju köra hem på kvällen så jag nöjde mig med en alkoholfri öl, haha! Första och troligtvis sista gången.

Under lördagen gjorde jag allt matnyttigt såsom tvätt, läxor, disk mm. Blev även en kort visit hos David på kvällen för en kopp kaffe. Stackaren var dessvärre helt död efter gårdagens kräftskiva. Men, men.. sånt som sker.

Söndagen var en riktig söndag. Blev riktigt förslappad och låg mestadelen av dagen i soffan framför tv.n. Kan inte bestämma mig för om det var skönt eller helt enkelt bortkastad tid. Men nu är det ju snart dags för en ny hektisk vecka så kanske var behövligt med en dag i stilla mak.

Mätt och belåten

Nu är jag tillbaka på rummet efter en tur till sushirestaurangen med Monica. Och självklart beställde vi in den största tallriken på hela menyn var samt en ubergod förrätt bestående av fylld avocado med räk- och krabbröra. Mmmm!


Sjukt gott!

Efteråt var vi inte helt belåtna så vi beslöt oss för att gå till glassbaren Cacao och beställa varsin whiskeyglass. Den är något utöver det normala. Finns ingen godare glass PUNKT!

Nu är jag tillbaka på rummet, helnöjd och mätt som aldrig förr. Ska ta tag i lite läxor och sen blir det nog sängen. Imorgon måste Monica och jag upp vid 6-tiden för att gå till Kupolen och sminka personalen på Åhlens. Ska bli riktigt roligt med första praktikjobbet! Pepp, pepp..

1 år äldre och inget visare?

Monica och jag sitter för tillfället och dricker lite vin, äter chips oh lyssnar på musik på mitt rum. Härligare kan ingen ha det! Vid 5 bär det av mot sushirestaurangen för middag. Det ser jag verkligen fram emot! Älska sushi..

Tänkte även passa på att tacka för alla fina gratulationer! Uppskattar det massvis:)

Massa pussar till er!

D.T.A.B

Tänkte att jag skulle bjuda på en riktigt bra låt för att fira in min födelsedag! Grattis till mig själv i förskott.. :)


Ey, jeg er decideret træt af
Bla bla bla bla bla bla bla bla bla


Uhlala meg kommer snart igjen!

Prov, killmakeup och sotning. Det var vad som stod på schemat för dagens dubbelpass i skolan. Provet gick ganska hyffsat. Ibland vet man inte om man blandar ihop vissa saker eller skriver för lite, men lär få veta på fredag på avstämningsmötet. Tror iaf att det gick bra, peppar, peppar!

Killmakeuperna fick vi göra på varandra i klassen. Det innebar att vi blandade ut basen med en vaselin liknande bas för att tunna ut färgen lite. Detta för att inte få ett alltför sminkat intryck. För vilken kille vill se sminkad ut? Ja, vi har ju Bobby, hehe! Resten av sminket gick även det i väldigt naturliga och knappt synliga korrigeringar.

Vid tvåtiden kom våra modeller och det var dags att sminka en sotning. Och jag säger bara hurra! Jag är ett stort fan av sotningar, så tyckte det var riktigt kul att äntligen få lära sig tekniken. Och det blev faktiskt riktigt snyggt, eller?

Före:


Efter:

Nej, jag sminkade henne inte vit utan hon står bara i ett annorlunda (och bättre) ljus på efterbilden;)

Efter skolan gick jag och Monica till Peace&Love caféet och tog varsin kycklingwrap och en kall öl. Underbart! Idag kunde man ju även sitta ute då årets sista soltillfälle yppade sig, hehe. Nej, jag ska inte vara pessimisstisk. Vem vet, kanske kommer sensommaren att visa sig?

Nu ska jag fira mina sista timmar som 21-åring med lite godis och film i sängen.. Inte dumt det inte;)

RSS 2.0