You shouldn´t hesitate

Gårdagen spenderades tillsammans med Joel. Det är så trevligt att träffa gamla vänner och sitta och umgås över en fika och ta igen en massa minnen. Note to self; do it more often!

Nu ska jag ta en sväng in till stan med syster om jag lyckas få upp henne ur soffan. Har redan försökt väcka henne 3 gånger men utan resultat.. Annars får jag åka in själv och då tar jag sikte på det allra viktigaste; systemet, och åker hem. Men men, inget blir gjort om jag sitter kvar här..

Förresten! Jag ser otroligt mycket fram emot halloween imorgon. Har en riktigt cool sminkning i tanken till mig själv och ska även hjälpa syster med hennes idé som jag tror blir grym! Ska försöka komma ihåg att ta kort och lägga upp.

Saknad

Jag saknar redan Makeupstudion, Borlänge, Geraldine och framförallt de fantastiskt goa tjejerna i klassen! Längtar så till den tredje december då vi ska ha en liten reunion och festa loss på Borlänges gator.. Hoppas allt är väl med er och att ni lyckas med allt ni tar er för!


Skål för oss! Bild tagen från Monica Börlin


Smakprov slutfotografering

Jag får under inga omständigheter redigera de här bilderna men ni får ändå ta del av dem. Funderar på att skicka in dem för redigering till fotografen men min plånbok gråter.. What to do? Jag tycker de är fina redan nu också :)




Den som lever får sjå

Det var ett tag sen nu som jag visade mig här, men ända sen jag flyttade hem i fredags så har det varit 1000km/h. Det är så mycket man vill göra och timmarna på dygnet räcker inte till.

Jag var bl.a på hudkonsultation idag för att ta reda på vad jag har för slags hudåkomma i ansiktet. Låter hemskt men jag kom inte på något bättre ord. Fick reda på att jag har en mild variant av rosacea och ytliga blodkärl. Tack! Jag har inte bara psoriasis utan detta också. Livet är då fasiken inte rättsvist ibland. Dock fick jag en tid nu för IPL-behandling. Detta innebär kraftig reducering utav rosacean och de ytliga blodkärlen samt uppfräschning av huden (fina linjer och porer slätas ut eller försvinner helt). Hallelujah säger jag, buhuhu säger min plånbok.

Idag kunde man för första gången även höra Kaizers nya singel Hjerteknuser på P3 vid tretiden och nu ligger den även uppe på soundcloud. Helt fantastiskt underbart magnifik superbra låt! I´m in love. Haha like always. Kan Kaizers någonsin göra en dålig låt? Gör dig själv en tjänst och lyssna!

Kaizers Orchestra - Hjerteknuser by KaizersOrchestra

Är det redan natt?!

Usch så deprimerande dag det är idag! Det är totalmulet och mörkt ute. Men skulle kunna tro att det redan blivit natt och klockan är bara 15! Funderar seriöst på att ta en sista minuten efter jag är klar med utbildningen. Sol, bad och lite drinkar är precis vad jag behöver!

Det värsta med dagarna som är kvar av utbildningen är att vi inte har några som helst läxor. Vad ska man göra efter skolan kl 13? Dagarna är helt plötsligt sååååå långa. Speciellt för en annan som inte har TV. Om det bara hade varit fint väder hade man ju iaf kunnat vara ute.

Blablabla.. jag har inget vettigt att säga, haha!

Bloggen är lidande

Tyvärr är det riktigt tomt här på inlägg. Men jag har alldeles för mycket att göra samt för lite ro till att sitta här när jag väl har en minut över (som nu). Så bloggen får lida lite och stå tom ett tag. Imorgon ska alla arbeten vara inlämnade så jag kanske kan bli mer social här efter det.

Bara så ni vet;)

Come on baby turn the lights off!

Nu börjar jag bli klar med mestadelen utav mina skolarbeten, detta firar vi med en uberbra låt tycker jag! :)

Och imorgon är det fredag vilket för mig innebär teoriprov, blodpudding med bacon och sylt samt sängen istället för Idol. Hallelujah! Men men, har man slutfotografering dagen efter så får man prioritera bort andra behov. Har ju dock sushi att se fram emot på lördagkväll!

Gårdagens lektion

Igår var det färgsotning på mörkhyad som stod på schemat. Riktigt rolig lektion (som alla andra). Jag gjorde en grön sotning som blev riktigt snygg. Dock fångar inte min kamera detta optimalt, någon som har en superkamera till salu eller vet en budgetvariant för min ack så tunna plånbok?


Den mjuka gröna droppskuggan syns inte alls på bilden sorgligt nog:/


Hårvisning Goldwell


Både i måndags och tisdags så sminkade jag och Monica modellerna för Goldwells hårvisningar i Gävle och Borlänge. Det var riktigt roliga men kroppsligt utmattande dagar. Dock så var det fruktansvärt lugnt. Brukar alltid vara otroligt stressigt på sådana tillställningar men antar att tidsplaneringen var noggrant uttänkt. Märkte att man hade med proffs att göra!

Modellerna i Gävle

Några av modellerna i Borlänge

Frisörerna förbereder inför showen

Träning på koreografin

Fortsättning..

Påbättring innan showen


Showen började..

Mer än så blir det inte idag för min dator är seg och jag måste skriva lite skolarbeten. Men det var som sagt en riktigt rolig praktik och jag hoppas jag får möjlighet att arbeta tillsammans med Goldwell igen i framtiden.

Ett guldkorn i sminkväskan

Var på kupolen en sväng idag och hämtade ut mitt mixing liquid på Makeupstore som jag hade låtit ställas undan åt mig, allt för att vara säker på att få den. Dem går ju åt som smör! Och det är inte konstigt när det är rena guldet i en liten flaska. Man använder den till att fästa glitter på ett smidigt sätt. No more kladd och glitter överallt!:)


Nu tar vi nya tag!

Igår blev ganska hårt. Vaknade upp imorse med väldigt tungt huvud men tog mig i kragen och gick upp och åt en stadig frukost och en låååång dusch. Så nu känner man sig mänsklig igen.

Gårdagen var ingen höjdare. Förfesten slutade med att jag fick gå in till stan själv med två främlingar för att taxin blev full. Kuljul! Sen väl ute var det mest bara sura miner bland folk så jag gick hem. Ens egna säng är nog det bästa som finns ibland.

Kan konstatera att jag inte är mycket för krogen längre. Förfester är tusen gånger roligare. Varför lär jag mig aldrig?

Men idag är det soligt och fint ute så nu ska vi inte hänga läpp. Tror nog jag ska ta mig en härlig höstpromenad..

Härliga helg

Imorgon är det fredag vilket innebär att jag åker hemåt mot Motala, och den här gången är det lite speciellt. Jag åker nämligen redan kl 10. Anledningen till det är att jag inte har någon modell så jag och Geraldine kom fram till att jag lika gärna kunde åka hem tidigare och sminka någon hemma.
Känns skönt att komma hem tidigare och få ut mer utav fredagen. Jag ska försöka att bara koppla av resten av helgen och ägna mig åt människor och aktiviteter som jag tycker om. Detta för att vara utvilad och taggad till slutspurten på kursen. Det är nämligen bara två veckor kvar nu mina vänner! Komiskt att 9 veckor sprungit iväg så fort..

Nehe nu ska jag försöka få min otroligt sega dator att sammarbeta med mig och kanske lyckas se något tvprogram innan det är dags att sluta ögonen. Sov gott!

Premiär; portfolio!

Helgens fotografering resulterade i några riktigt fina bilder och jag tänkte vara snäll och dela med mig av dem här idag. Håll till godo och säg gärna vad ni tycker!


Modell: Johanna Åkesson
Hår: Jessica Jarmyr         
Fotograf: Joel Lundblad    
Makeup: Jag                      

Modell: Jessica Jarmyr
Hår: Jessica Jarmyr     
Fotograf: Joel Lundblad
Makeup: Jag                  


Bare minerals

Idag blev man ytterligare några kronor fattigare när man efter kursen fick tillfälle att gå in i shoppen med rabatt i handen. Jag kom ut därifrån med ett startkit som innehåller 2 foundations, 1 concealer, 1 s.k veil (transparant puder), 1 solpuder samt 3 borstar (foundation, rouge och concealer). Utöver det köpte jag en foundation till som passar min hudton bäst.



Julafton kom tidigt i år:)


På väg hem

Nu sitter vi alla 7 inknölade i  bilen och är äntligen på väg hem mot Borlänge igen. Det tog en fruktansvärd tid att ta sig ut ur Stockholm kan jag lova. Vi började ju åka vid fyratiden så det är ju inte så chockande dock.

Kursen idag var iaf rolig men inte så kunskapsgivande. Vi fick mest bara prova en massa produkter på oss själva och sen fick v även köpa lite produkter för halva inköpspriset vilket uppskattades kraftigt utav alla. Det sjuka var dock att vi stod i kö inne i shoppen i över 1½ timme (vi var 13 personer). Snacka om att de jobbade långsamt.

Dagens mest komiska händelse var däremot när vi skulle äta lunch. Vi gick till en restaurang mitt emot där det bjöds på buffé. Härligt tänkte jag då kan jag lasta på en jädrans massa mat. Men chi fick jag, de betalade nämligen i hg så min tallrik gick på 130:-. Attans! Men men, det är väl bara att skratta åt antar jag.. Alla andra gör det ju åtminstone åt mig:P

Nehe nu väntar 3 timmars bilresa hemåt som sagt... Kuljul

Jag vet vad jag gör den 19 november 2011!

Då är jag nämligen i Stavanger på Rogalands teater och ser Sonny, Kaizers teaterproduktion! Det känns lite skumt att boka biljetter till en föreställning som inte går av stapeln förrän om ett år, men det är ju ungefär samma sak som med biljetterna jag köpt till konserten den 9.e april i Oslo spektrum. Dem köpte jag ju i februari-mars någon gång.

Och det är en sjuk tanke för det känns banne mig som igår som jag köpte dem. Och då har det ändå gått mer än ett halvår sen dess. Tiden bara springer iväg! Och jag kan inte beskriva hur mycket jag längtar tills jag står där inne och skriker och svettas tillsammans med en massa andra trogna Kaizersfans<3

Här bjuder jag er Kaizers/Nephew med Jesus jesus. Fasiken att man inte var där, det här är ju riktig öronorgasm!


Studiebesök

Igår spenderade jag en stor del av söndagen med att vara på studiebesök på riksteatern i Motala. Och det var faktiskt riktigt intressant och roligt! Jag fick hänga med backstage och kolla på när de förberedde sig. Tydligen när en liten teater drar på turné så stannar makeup artisterna hemma och skådespelarna får sminka sig själva utefter ett sminkkort. Men en maskör fanns på plats och satte på peruker på folket. Och jisses vilken vetenskap det är kan jag bestämt konstatera.

Här är sminkkortet för huvudrollen Hedda Gabler.


Självaste Hedda Gabler innan föreställningen.

Jag fick ju även möjligheten att se föreställningen och tog självklart vara på det. Dock slutade den halv 7 då mitt tåg mot Borlänge går så jag fick snällt traska hemåt i pausen. Men den första akten som jag såg var riktigt bra. Det var kul att se en föreställning när man har fått vara med under förberedelserna, och speciellt roligt var det att få se hur olika människor är före och under föreställningen. Den rara tjejen som var backstage blev helt plötsligt en fruktansvärd bitch på scen. Bra skådespelare alltså! :)

Fotografering; check!

Gud så skönt det känns i kroppen just nu. Fotograferingen idag gick över förväntan och några läckra bilder lyckades vi allt ta. Ska sätta mig och redigera dem lite smått nu tänkte jag. Stort jättetack till Joel, Jessica och Johanna som ställde upp! :)

Dagens makeup; trend

Idag var det ju som sagt delprov i trendmakeup. Jag gjorde en isig makeup med glittriga läppar. Blev hyffsat nöjd men jag var tvungen att göra munnen på 1½ minut så den blev lite slarvig. Aja inget att göra något åt. Dagens lärdom blev att planera tiden bättre!


Och från ett ämne till ett annat; just nu sitter jag på tåget och vi har precis mellanlandat i Storå (vilket betyder att det är ca 1 timme till Hallsberg där jag ska byta tåg till Motala. Har arbetat med handlingsplanen hela tågresan så nu ska jag ta en välförtjänt paus och bara lyssna på musik. Härligt!

RSS 2.0