120 väl investerade kronor!

Idag blev det en tur till Kupolen igen efter skolan (känns som Monica och jag börjar bli stammisar, då vi nästan är där dagligen). Anledningen till turen idag var att vi skulle införskaffa oss varsitt element eller liknande för att slippa frysa ihjäl på våra rum, som utan att överdriva har en medeltemperatur på ca 15 grader. Vi hittade iaf varsin värmefläkt för ynkliga 120 kronor. Snacka om kap!

Kan meddela att jag just nu sitter i ett rejält uppvärmt rum och njuter som aldrig förr. Me like a lot!

Har precis lagat middag också och sett till att jag har matlåda tills imorgon då vi har dubbelpass på skolan och alltså går till 16.30. Dagen börjar med ett teoriprov så jag ska ägna kvällen åt att plugga till det. Tror dock inte att det kommer bli alltför svårt så jag lär inte behöva slita ut hjärnan fullständigt, haha! Sen vid 14 kommer våra modeller men jag har ingen direkt koll på vad vi ska pyssla med. Sidorna vi skulle läsa tills morgondagens lektion handlade om smink på män, men våra modeller är kvinnor så det ska bli intressant. Minst sagt.


Fantasi

Idag på skolan så påbörjade vi ett nytt område, nämligen trend och fantasisminkningar. Så otroligt roligt! Det betyder att man kan göra i princip vad man än känner för! Jag sminkade Monica idag och hon blev riktigt läcker, hehe! Eller vad tycker ni? (Om du misstycker att jag lägger upp den här bilden Monica så får du väl hämnas genom att lägga upp bilden på mig;) Obs! Bara efterbilden, haha!)



Kan även tillägga att jag fick låna ett värmeelement för tillfället i 1 timma så nu är det varmt i rummet:) Dock försvinner väl värmen när det är Monicas tur att ta den.. Ska nog ta mig en sväng till Jula imorgon och se om jag kan införskaffa mig nåt eget element.. Lär behövas nu när det bara blir kallare och kallare ute.


Kan du inte svara?

Hur sinnessjukt är det inte att man ska behöva ligga under täcket, helt påklädd mitt på dagen för att inte frysa ihjäl inne på sitt rum? Var åtminstone på Kupolen nyss och införskaffade mig nya mjukisbyxor som åkte på direkt när jag kom hem! Mys, mys, mys... Känner dock att jag skulle behöva ha en rejäl ylle eller fleecetröja också för att hålla mig varm här inne. Hm, ska man klaga på värden?

Har även inhandlat en liten tidig födelsedagspresent till mor min. Funderar på om jag ska lyckas hålla mig med att ge den till henne ända tills hon verkligen fyller om  ca 3 veckor eller om hon ska få den redan på fredag. Då det inte är något speciellt så kan hon lika gärna få den innan och få en mer seriös present den 21.a.

Ne, nu ska jag sätta igång med läxorna.


Hur stora är oddsen,. Egentligen?

"Vad sägs om att komma ut och joina mig på en cigarett" skrev jag till Monica när jag två sekunder senare får ett sms från henne där det står "Säg till när du är framme så kan vi röka ihop". (Obs. Detta är inte citat för jag orkar inte kolla upp de exakta orden men i princip var det detta som skrevs. Det jag vill komma fram till är; Hur stora är oddsen att vi tänker samma tanke vid exakt samma tidpunkt? Skumt och fascinerande.

Nu känns det helt underbart att ligga i sängen, nybäddad och allt, och avnjuta Philemon Arthur and the dung på en dock inte alltför hög volym pga papperstunna väggar. Det är nästan så att man funderar på att stanna kvar i kära Borlänge i helgen bara för att slippa åka tåg. Men dagarna jag spenderar i Motala är faktiskt värt den fruktansvärda tortyren tågen innebär så jag lär nog sitta där på fredag i tre förbannade timmar ändå.

Dags för skönhetssömn.

Halo

Och ännu en jävla gång lyckas tåget bli försenat! Har jag sagt att jag hatar tåg?! Morr..

Det är tur att jag har internet så att jag kan underhålla mig på detta extremt tråkiga ställe. Kolla förresten in Cimons blogg om ni som jag gillar personer med vassa kommentarer och förmågan att våga säga precis vad man känner. (En person helt olik mig själv alltså, patetisk som jag är).


Jag avskyr att åka tåg!

Jag börjar tröttna otroligt på att åka tåg. Känns som att jag inte gör annat än sitter timme efter timme på väg mot eller från Motala/Borlänge. Alla andra helger har jag sett fram emot att komma tillbaka till Borlänge men den här gången är det lite tyngre att åka ifrån alla. Har haft det riktigt trevligt hemma och vill inte att det ska ta slut. Men förhoppningsvis släpper den känslan när jag är tillbaka på skolan och får lära mig en massa roliga nya grejer. Alla andra veckor har ju bara sprungit förbi så det kanske även denna gör?

På torsdag fyller jag ju även 22 och ska fira detta med att äta ute med Monica. Sushi siktar vi in oss på! Mumma:) Firade dock min födelsedag med David redan igår. Vi åkte och bowlade, vilket gick värdelöst (och den här gången kan jag inte skylla på något tyvärr). Men roligt var det vilket fall som helst. Sen åkte vi hem till honom och bastade och lagade underbart god mat. Det var en riktigt lyckad "födelsedag" så tack för det David! :) Fick även en sjukt fin present i form av ett presentkort på spa! Hallelujah<3

Nehe nu ska jag göra lite läxor här på tåget och försöka få tiden att rinna iväg lite. Ha det gott alla därhemma så ses vi nog snart!

Sluta innan det är för sent!!!

Varför gör jag alltid detta? Faller för en låt och spelar den om och om och om igen.. Slutar bara med att jag tröttnar. Och den här gången vill jag inte att det ska resultera i det.

Philemon Arthur and the dung!<3

Ne nu ska jag slita mig från låten och göra nytta. Ciao

Ding dong! Kom in og få deg litt KAFFE!

Jag bara älskar Philemon Arthur and the dung. Kaizers har gjort det igen, skapat en sjuhelsikes bra låt. Say hallelujah! Kan inte sluta lyssna på den. http://soundcloud.com/kaizersorchestra Gå in här om ni vill lyssna;)

Annars idag så mår jag faktiskt lite bättre. Febern har lagt sig och är inte fullt lika täppt även om det bara blir värre och värre för varje sekund. Dock är halsen värst idag. Svider som eld och hostar stup i kvarten, så efter skolan blev det en tur till apoteket för att investera i lite Bisolvon. Mirakelkuren mot slem och hosta. Say hallelujah igen! Haha.

Och från ett ämne till ett annat; kan ni förstå att det redan är onsdagskväll? Inte jag.. Veckorna går så sjukt fort så jag hinner inte med mig själv. Finns så mycket jag vill hinna med om dagarna och varje kväll när jag går och lägger mig får jag panik för att jag knappt hunnit hälften. Hinner iaf det viktigaste; Skolan, leva och andas, haha!

Vilket underbart humör jag är på idag känner jag. Borde ju nästan dela med mig utav det och gå upp till Monica en sväng. Men måste göra lite nyttigheter först..

Btw, hur underbart är det inte att få lön och behöva betala hyra samma dag? Känner mig ju redan fattig. Men det bästa jag fick höra idag var att jag bara betalar för de 13 nätter jag sover här i oktober (räknar från 9-22 okt) och då bara betalar 100 kronor per natt. Härligt!


Bjuder på en liten bild från gårdagens lektion. Tyvärr kommer jag inte lägga upp före och efterbilder på mina modeller då jag inte vet hur de känner inför det. Kanske kommer upp någon i framtiden om jag kommer ihåg att fråga dem om jag får, hehe!

Du vett, alt du kan drömma, alt det kan henda
Akkurat som alt som er vakkert kan brenna
Og mens ingenting hender, kan du ingenting gjera
Du må bara la det vara
<3


Nostalgi!

Ligger och myser i sängen med massa godis och saft och kollar på fångarna på fortet. Gud vad jag älskade det programmet när jag var liten, och det är faktiskt lika bra nu med. Detta ska väl ändå kunna kurera min rinniga näsa och varma panna? Hoppas det iaf för jag orkar inte mer.. Var riktigt jobbigt i skolan idag.

Aja ska se klart detta nu och sedan sova för det vet jag iaf fungerar utmärkt när man är sjuk. Sömn!

Btw, kom på en liten rolig grej. Väcktes inatt av en sinnessjukt galen katt utanför fönstret! Han stod och jamade konstant i ca 15 minuter (riktigt gubbjamande, han lät helt sjuk). Sedan fick han värsta spelet och börja fräsa och skrika. Uff! Drömde mardrömmar resten av natten om att han kom in på mitt rum och klöste sönder mig.

Haha, okei det var ingen direkt rolig anekdot. Men men, nu vet ni det iaf;)


Sablans influensatider!

Jaha då har man gått och dragit på sig en trevlig förkylning också. Extremt kul lagom till första modellveckan. Stackars lilla modeller som måste ha mig i ansiktet snorig och dan. Men men, what to do? Jag kan verkligen inte missa en enda dag så jag (och mina modeller) får helt enkelt stå ut. Håller på och proppar i mig tabletter och vatten i mängder så får vi se om det släpper snart.

Helgen var iaf riktigt bra. Monica följde med mig hem till Motala och fick se vad lilla byn hade att erbjuda. Mest fascinerad blev hon dock av Linköping,hehe. Inte det minsta konstigt. Mycket roligare och livfullare stad. Dessutom pågick det någon sorts festival där i lördags så det var extra mycket folk och rörelse där. Lyckades se The Ark live och jag måste meddela att dem var klart sevärda. Härlig show med bra musik. Jag råkar älska band som helt enkelt kan sjunga bättre live än på skiva.

Det bjöds även på grillning när vi kom hem och lite utgång i Motala. Det var dock inte en alltför livad utekväll men vi var ändå ganska nöjda och belåtna när vi la oss i sängen vid tre-tiden. Och Monica blev ännu gladare när hon slog på TV.n och fick se sin hemstad Umeå(hur stor är chansen egentligen). Lite kul med ödets ironi ibland.

Tv förresten är något jag saknar enormt mycket när jag är här uppe i Borlänge men som jag typ aldrig tittar på när jag kommer hem på helgerna. Totalt de här två helgerna har jag lyckats sitta cirka 2 timmar framför dumburken. Konstigt det där. Men på fredag har jag bestämt att jag ska ha noll planer och bara mysa för mig själv med en bra film. Åh, längtar!

Längtar även till helgen för att jag förhoppningsvis ska kunna träffa David. Känns som en evighet sen vi träffades nu. Blir lite ont om tid att träffas när jag bara är hemma på helgerna och vi båda har mycket att stå i. Iof så gäller det väl att prioritera lite också. Men ibland är det svårt.

Aja jag har massor mer att skriva men noll ork. Näsan täpps igen och jag kan inte andas och febern stiger mig åt huvudet. Bah! Tror det är bäst att sova.. Godnatt!

Lite mer inspiration idag.

Nu ska jag ge mig på att skriva allt jag inte klarade igår. Helgen gick oförskämt fort och vips var jag tillbaka i Borlänge. Men jag har kommit att börja tycka oerhört mycket om den här lilla staden. Den är otroligt mysig att gå runt och strosa i (vilket jag och Monika gjort nu ett par dagar). Det är skönt att vi har haft sådan oerhörd tur med vädret så att man har sluppit vara inomhus hela dagarna. Då skulle jag nog bli tokig!

Snabbt om helgen i kära Motala; Möttes av stora kramar hemma och en utsökt grillad middag när jag klev av tåget vid 6-tiden i fredags. Molly blev helt hysterisk! Gud vad jag älskar den lilla vovven:)
Sen kom Nelly förbi och jag sminkade henne och syster för fest och så blev det utgång. För en gångs skull uppskattade jag faktiskt att gå ut på krogen även fast jag aldrig tycker att det är speciellt givande. Det var det inte denna gången heller, men ibland uppskattar man det lilla som att bara vara bland lite ytligt bekanta och prata om en massa onödigt vetande.
Dagen efter startade med att jag packade upp väskorna och packade om dem med nya nödvändigheter sedan hann jag se en halv film i soffan innan Nelly ringde och ville att jag skulle hjälpa henne flytta sina saker från Matte. När vi var klara åkte vi till McDonalds och satt ute i det vackra vädret ett tag och bara njöt av vår fetmat. Dagen efter finns det ingenting bättre än fett!
Efter det åkte vi hem till mig för att se till att mina läxor blev gjorda (före och efterbilder på 2 sminkningar utav vad vi lärt oss den senaste veckan). Hon och min syster fick agera modeller. De båda blev riktigt fina men jag tvivlar på att de låter mig visa er bilderna tyvärr,hehe.
Slutligen fixade jag iordning mig och åkte till David. Det blev mest mys i soffan på lördagskvällen men dagen efter tog vi bilen ut på en roadtrip till ett antal skogar för att plocka svamp. Det resulterade dock inte i speciellt många svampar men när vi kom hem hamnade de få svamparna i en riktigt god bacon och kantarell sås!
Sedan var det dags för mig att åka hem och säga adjö till familjen och hoppa på tåget tillbaka till Borlänge. Som sagt helgen gick fort, men den var riktigt härlig. Saknar er redan mina kära!<3

Idag efter skolan tog Monika och jag en promenad ut i härliga staden och spontanköpte lite jordgubbar och wienerbröd på fruktmarknaden de har på sveatorget och satte oss sedan i den härliga parken mitt i centrum. Sommaren är ännu inte över gott folk!


Efter det blev det en tur till kupolen där jag faktiskt bröt mot min personliga lag; Inte shoppa kläder under de här 3 månaderna! Var bara tvungen att stilla mitt begär. Men handlade bara för 249:- så jag är ännu inte bankrutt, haha! Rea är härligt.

Nehe, nu ska jag göra klart mina läxor och sen är det nog tid för att laga middag (inte nudlar!)


Vem vet

Jag hade så otroligt mycket på hjärnan när jag loggade in och tänkte börja skriva men så helt plötsligt blev det helt blankt! Tar och sover istället så kanske orden kommer imorgon istället. Godnatt!


Lalala! Visst är det en härlig dag?!

Haha, jag är på bra humör idag. Dagens lektion var otroligt intensiv precis som gårdagens men fy satan vad kul det är! Ursäkta språket. Idag fick vi ytterligare lära oss om baser men även om neutrualisering, pudring, dusting, highlighting och shading. Vi fick 30 minuter på oss att sminka klart allt detta på en annan elev och jag kan meddela att det var otroligt svårt! Jag hann inte ens påbörja shadingen. Och det mest sjuka; vi ska kunna göra en hel make-up med mascara och allt på 15 minuter när vi avslutar kursen!

Jag säger bara HUR?! Men men den som sliter och kämpar klarar allt! ;) Tänkte dela med mig av lite bilder idag så håll till godo!





Bilder från skolan. Den sista bilden är min station! :)

Min lilla sminkväska

Lite utav innehållet.

Slutligen en inte alltför rolig bild från mitt rum.

Jaha, så där har ni. Annars idag så har jag hållt igång konstant. Började med att jag fick byta rum och sedan blev det en liten snabbis till Maxi. Efter det åt jag och så stack jag och Monica till tågstation för att kolla hur min biljett skulle fungera på fredag. Tydligen är det bara för mig att hoppa på första bästa tåg som går till Motala. Så om jag hinner tar jag tåget redan vid 14!
Efter det tog vi en tur till Kupolen (stooor galleria för er som inte vet) och dregglade över allt vi inte kunde, men så gärna ville, köpa. Avslutade utflykten med en hallon/mango smoothie och morotskaka på Peace&Love caféet. Vem kan annat än njuta en sommardag som denna? Har faktiskt lite semesterkänsla idag.

Nu har jag precis gjort klart dagens läxor så jag ska möta upp Monica igen för en kvällsfika eller nåt liknande. Sen blir det nog dusch och sängen som gäller. Får hoppas morgondagen blir lika lyckad så kommer de här 11 veckorna bara svischa förbi! :)


På nya äventyr

Vart ska man börja? Så mycket intryck och lärdomar som jag insupit de senaste 24h. Kan börja med att säga att mitt lilla boende faktiskt är riktigt hemtrevligt och fint nu efter en enorm städning igår! Dock är det oerhört lyhört.. Jag har redan varit tvungen att ta på mig hörlurarna och skruva upp musiken på högsta volym 2 gånger för att slippa höra mina grannar agera djur, haha! Kan även tilläggas att de emellan dem aktiviteterna bråkar konstant. Lite irriterande att höra dem tjuta och skrika 24/7. Får hoppas det bara är en fas som tar slut, ja helst nu!

Skolan däremot är helt underbar! Härliga människor allihop, både elever och lärare. Det ska nog bli bra detta! Fick lära oss färggrunderna och basen idag. Snacka om stressigt att få något visat för en och sedan själv upprepa samma resultat inom 10 minuter. Kan säga att jag skakade ganska kraftigt där ett tag pga stressen(min absolut värsta fiende). Men resultatet blev bra och jag är nöjd med min prestation. Stressen lägger sig nog när man börjar bli mer säker på vad man gör.

Schemat däremot är inget att skämta om. Jisses så mycket vi ska hinna med! Blir inte mycket fritid när jag kommer hem på helgerna till Motala. Ni som vill träffa mig får helt enkelt ställa upp som modeller och därmed basta!

Vad ska man säga mer? Sminkväskan vi fick är enorm, haha! Jag trodde vi skulle få en liten väska som var i size med min handväska men icke! Den är nästan lika stor som min resväska om inte större, haha! Och den ska jag släpa på dagligen fram och tillbaka till skolan samt hem på helgerna. Får se hur detta går. Trodde att jag skulle få tillfälle att slappna av här uppe i Borlänge, men ser inte ut som det. Från och med nu och 11 veckor framåt är det hårt slit som gäller.

Har precis gjort klart mina läxor för dagen. Vem kunde tro att vi skulle ha läxförhör redan andra dagen? Men jag gillart. Tror att det är lättare att hålla motivationen uppe om man hela tiden måste kämpa och ha något att göra. Inte för att jag tror att motivationen kommer avta ändå.

Ojoj vad jag tjatar på, och om ingenting och allting egentligen, men det får ni ta. Jag är uppe i varv och exalterad så då blir det inte så sammanhängande och genomtänkt som jag annars kanske skulle vilja. Nehepp nu ska jag tvätta bort sminket som jag fick under lektionen(basen var aningen mörk så jag ser ut som en solbränd gnu) och gå ner till maxi och inhandla mat för veckan. Haha, tror det mest blir nudlar och annan billigmat!

Ha det gott ni därhemma i Motala som läser detta. Saknar er faktiskt lite redan;)<3

RSS 2.0